Klachtenprocedure

Wings Care Community probeert zorg van goede kwaliteit te leveren. Helaas gaat er soms wel iets mis of lopen de zaken niet zoals u dat verwacht. Het kan dan zo zijn dat er een klacht ontstaat. Bij veel mensen heeft klagen een negatieve klank. Het wordt al gauw gezien als zeuren of mopperen. Dat is jammer. Want het uiten van een klacht kan juist bijdragen tot het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Wat is een klacht?

Een klacht wordt vaak gezien als een groot en langdurig conflict. Dit willen wij juist voorkomen. Graag horen wij van jou vroegtijdig wat je vind dat Wings Care Community niet goed doet. Juist als jouw klacht nog ‘klein’ is, hopen we dat je naar ons toekomt om het met ons te bespreken. Dan kan direct gezocht worden naar een oplossing en hoeven klachten niet opgekropt te worden of over te gaan in een conflictsituatie.

Hoe kun je omgaan met een klacht?

Melden bij Wings Care Community

  • Je kunt je klacht persoonlijk bespreken met de betrokkenen, leidinggevenden en/of het bestuur van Goldwings.

Melden bij een extern Vertrouwenspersoon

Je kunt, als je er niet zelf uitkomt met betrokkenen, leidinggevenden of bestuur van Wings Care Community contact opnemen met clientvertrouwenspersoon Cor van der Knijff. Hij wordt ingezet via Stichting Facit en heeft een onafhankelijke positie. De vertrouwenspersoon geeft geen informatie door naar anderen over de melder zonder toestemming van de melder.

Werkwijze vertrouwenspersoon:

  • Biedt een gesprek naar aanleiding van de klacht of opmerking
  • Ondersteunt bij het verwoorden van een klacht of opmerking
  • Ondersteunt in een bemiddelingsgesprek
  • Verwijst indien nodig door

Als de deelnemer besluit om een officiële klacht in te dienen

Melden bij Klachtencommissie

Wanneer de klacht onvoldoende wordt afgehandeld of u wilt niet persoonlijk in gesprek kunt u een klacht indienen bij Stichting Facit (links site: www.facit.nl/klachtencommissie/ ) Dit is een onafhankelijk orgaan dat klachten behandelt die worden ingediend over de geleverde zorg van de zorgaanbieder. Wings Care Community is hierbij aangesloten.