Activiteiten en werkzaamheden

Zowel op het terrein van Wings Care Community als buiten dit terrein vinden activiteiten en werkzaamheden plaats. De deelnemers doen hiermee werkervaring en structuur op. Ze leren onder andere om samen te werken, wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn, netjes werken, collega’s en klanten helpen en bijstaan, plannen, op tijd aanwezig zijn, werktempo, verzorgen van dieren.

Roofvogel- en Dierverzorging

  • Stichting Wings of Change vangt mooie en bijzondere roofvogels & uilen op het terrein van Goldwings. Wings Care Community ondersteunt de stichting in alle werkzaamheden rondom de opvang. De vogels moeten iedere dag worden verzorgd en getraind. De werkzaamheden zijn heel divers: Van het schoonmaken van de verblijven, het prepareren van het voer, het trainen van de vogels en het assisteren tijdens roofvogelworkshops.
  • Sinds 1 september 2019 helpen wij mee met werkzaamheden op de nabijgelegen Kinderboerderij de Put (Horn 27 Andijk). Hier zijn diverse diersoorten aanwezig zoals geitjes, een ezel en een pony, varkentjes, alpaca’s, kippen, duiven, konijnen en zelfs cavia’s. Zij hebben gedurende de dag verzorging nodig.

Groenonderhoud

  • Wings Care Community is gevestigd op een landgoed van 2 hectare. Dit groene terrein en de moestuin vergen veel onderhoud: Gras maaien, snoeien, wieden, zaaien, verplanten, oogsten enzovoorts.
  • Vanaf 1 augustus 2019 beheren wij Kinderboerderij de Put. Naast de dierverzorging onderhouden wij ook het groen en de dierverblijven.

Overige werkzaamheden

  • Technisch onderhoud en diverse bouwwerkzaamheden op het terrein;
  • Drie keer in de week gaan we met een aantal deelnemers naar een tankstation in Grootebroek. Daar ruimen we het terrein op, maken autowasboxen schoon en assisteren in de winkel.