Coaching, leefstijladvies & ondersteuning

Wij ondersteunen en geven je advies bij jouw voedings-, ademhalings-, leef- en bewustwordingspatroon.

  • Voeding: Het eten van de juiste voeding is belangrijk voor het herstel van uw klacht(en), ongeacht of deze fysiek of emotioneel is. We vragen daarom altijd naar jouw voedingspatroon.
    Wanneer je je namelijk onvoldoende voedt met de juiste voeding kost het je lichaam veel energie om dit af te breken, waardoor er tekort energie gaat naar het herstel van je klacht. Hierdoor kan o.a. vermoeidheid ontstaan en zakt de weerstand. Door vermoeidheid gaat je ook minder lekker in je vel voelen en wordt dan steeds gevoeliger voor negatieve emoties.
    We bekijken jouw voedingspatroon en kunnen hierin advies geven om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren.
  • Ademhaling: Een juiste ademhaling (buikademhaling) draagt bij tot lichamelijk en mentaal welzijn. Het vermindert onder andere stress gerelateerde klachten, angsten, rug- en hoofdpijnklachten
  • Lichaamshouding: Er wordt bij aanvang van het traject gekeken naar de lichaamshouding en indien nodig gecorrigeerd zonder manipulatie. Scheefstand van het lichaam of een verkeerde houding aannemen kan zorgen voor uiteenlopende klachten zoals blessures, hoofdpijn en fysieke en emotionele instabiliteit/klachten
  • Leef- en bewustwordingspatroon: Hoe sta je in het leven? Hoe reageer je op situaties? Wat doe je aan beweging? Spendeer je voldoende tijd buiten? Zorg je voor je zelf of vooral voor anderen? Wat zou je graag willen leren (doelen)? Dit zijn allemaal vragen die gesteld worden bij aanvang van het traject.
    Coaching in jouw leefpatroon en bewustwording van je zelf is een zeer belangrijk onderdeel van de dagbesteding en/of een traject om doelen te stellen in de persoonlijke ontwikkeling.